Stalo se Vám, že DVD, které jste často používali Vám najednou nejde načíst v mechanice? Jak je to možné?

Bohužel výrobní technologie DVD a CD médií má v dnešní době stále své mouchy, které patří mezi výrazné mínusy této technologie. Povrch, který chrání zapisovatelnou vrstvu není odolný proti mechanickému poškození. A tak se stává, že i malé škrábance mohou mít často za následek poškození datového média a ztrátu dat.Pokud se jedná pouze o malé škrábance, máme pro Vás jeden tip. Právě tyto škrábance je možné eliminovat pomocí zubní pasty. Ale pozor. Pasta musí být bez jakých-koli přísad. To znamená, že by měla mít bílou barvu bez proužků.
Pozor zvláště na pasty, které obsahují mikrogranule, které mají brusný účinek. Tím by se definitivně médium znehodnotilo.

Takže nanaste malé množství pasty na hadřík a přejíždějte jím dané médium od středu k okraji. Tím by se měli malé škrábance vyhladit a CD nebo DVD by mělo být čitelné. Každopádně doporučuji po tomto zákroku data zálohovat a opět vypálit na nové médium. Dále pokud budete tento postup zkoušet, důrazně doporučuji nejprve vyzkoušet na médiích, na kterých se nacházejí nedůležitá data.