Nainstalovali jste si panel nový operační systém Windows 7 a postrádáte na spodní liště panel snadného spuštění pro umístění odkazů na nejvíce používané aplikace?

Pokud Vás tento prolém trápí stejně jako mne dříve, zde je postup:

Klikněte pravým tlačítkem na Hlavní panel (spodní lišta), vyberte „Panely nástrojů“ – „Nový panel nástrojů
Do řádku s popisem „Složka“ zkopírujte text v uvozovkách bez uvozovek „%SystemDrive%\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\
Klikněte na složku „Quick Launch“ a stiskněte tlačítko „Vybrat složku
Právě jste přidali panel Snadného spuštění, který je standardně umístěn v pravém rohu obrazovky na spodní liště vedle hodin.
Pokud chcete přesunout panel Snadného spuštění do leva hned vedle tlačítka start, je nutné nejprve odekmnout Hlavní panel (klikněte pravým tlačítem na spodní liště a zvolte „Uzamknout hlavní panel“ levým tlačítkem).

Poté můžete přetáhnout panel Snadného spuštění vlevo (klikněte na svislé čáře oddělující panely levým tlačítkem myši a držte ho stisknuté, poté táhněte myší při spodním okraji obrazovky. Je zapotřebí trochu zručnosti a nemusí se Vám to povést napoprvé. Proto se obrňte trpělivostí. Pokud se Vám přesunutí nebude dařit, můžete zkusit spodní lištu rozšířit směrem nahoru, tím že kliknete na horní straně lišty levým tlačítkem myši a při stisknutém tlačítku táhnete myší nahoru.
Posledním úkonem zbývá odstranění textu. Klikněte pravým tlačítkem na volné místo v panelu Snadného spuštění a zrušte zaškrtnutí u volby Zobrazit text a Zobrazit název.

Nakonec můžete opět uzamknout Hlavní panel.