Víte jak rychlé je Vaše připojení?

Zde si můžete vyzkoušet rychlost Vašeho připojení k internetu. Měření sice nejsou zcela přesná, ale dle jejich výsledků se dá odhadovat propustnost Vaší linky či Vašeho providera(poskytovatele internetu).

Měření na tomto serveru. Pro start měření klikněte na tlačítko níže.
Měření poskytuje www.speedtest.net.


Speedtest.net Mini requires at least version 8 of Flash. Please update your client.


Vysvětlení pojmu „Přenosová rychlost“ můžete nalézt na wikipedii a tamtéž se také dozvíte, jak se přenosová rychlost počítá.

www.dsl.cz
Měření rychlosti nejen kabel. připojení. Výsledky jsou věrohodné i při použití proxy serveru
www.best-net.cz
www.rychlost.cz
Stránky pro měření downloadu i uploadu. Výsledky jsou věrohodné i při použití proxy serveru
www.zive.cz
Velmi dobré stránky pro reálné měření rychlosti downloadu tak i uploadu.
www.internetprovsechny.cz
Výborné měření rychlosti downloadu a uploadu. V průběhu měření se zobrazují aktuální hodnoty a v závěru se zobrazí statistiky objemu přenesených dat za dané časové období, IP adresa poskytovatele, graf vývoje rychlosti, rychlost nahrávání a rychlost stahování.
   www.mojeip.cz
Test rychlosti připojení k internetu na portálu www.mojeip.cz, který kromě měření rychlosti, přináší i další informace týkající se IP adresy a dalších informací
www.adsl.cz
Graficky pěkné zpracování měření downloadu a uploadu, které ale trvá delší dobu a v průběhu není zobrazována rychlost. Výsledky jsou srovnatelné s ostatními portály a navíc je zobrazen poskytovatel připojení a výpočet objemu stažených dat za dané časové období.
   www.lupa.cz
Spolehlivý měřič downloadu a uploadu. V průběhu měření neukazuje přibližnou rychlost, a tak je nutné počkat na konečný výsledek.
www.rychlostpripojeni.cz
Test downloadu a uploadu, který kromě možnosti nezávislého testování downloadu, zobrazuje také historii testování a výpočet objemu
   www.upc.cz