• Legendární studio Valve připravuje novou hru
  • Ta se jmenuje Deadlock a bude se jednat o střílečku
  • Na internet nyní unikly první záběry z hraní
Deadlock

Hra Deadlock se aktuálně nachází v testovací fázi | foto: PlayerIGN

Zpráva, že Valve připravuje novou hru, je vždy vítaná a všemi herními fandy toužebně vyhlížená. A právě tato zpráva začala kolovat internetem pár dní zpět. Bohužel ale, stejně jako pokaždé, ani nyní jsme se nedočkali žádného pokračování milovaných franšíz (Half-Life, Left 4 Dead, Portal) a slavné studio chce založit zcela novou značku. První záběry z hraní nyní unikly na internet.

Deadlock se představuje

Nová hra z dílen Valve se jmenuje Deadlock a bude se jednat o kooperativní střílečku, která nabídne prvky MOBA v kombinaci se steampunkovou stylizací. Takže trochu takový kočkopes a zdá se, že dostaneme něco jako Dotu 2, ale z pohledu třetí osoby, což zní ale vlastně docela zajímavě a máme očekávat i prvky ze žánru Tower Defense.

Nejdůležitější bude to, jak se Valve povede všechny tyto prvky skloubit dohromady, protože pokud bude hra zbytečně složitá a s těžkopádnými mechanikami, na úspěch může zapomenout. Zápasy by měly probíhat v režimu 6v6, na poměrně rozsáhlých mapách a ty budou mít, po vzoru právě například Doty, několik hlavních přístupových cest.

Deadlock

Deadlock | foto: PlayerIGN


Čtěte také: iPhone v základu nefotí tak dobře, jak by měl. Aktivujte si toto nastavení


Důraz na hrdiny

Hráč nebude hrát za bezejmenné vojáky, ale naopak za unikátní hrdiny s různými schopnostmi a mechanikami, což samozřejmě opět odkazuje hlavně na MOBA hry. Aktuálně uniknuvší video z testování ukazuje pár záběrů přímo ze hry, které odhalují poměrně výraznou stylizaci a také obrazovku, na které si budeme vybírat hrdiny.

Z ní je patrné, že v testovací verzi je k dispozici 19 hrdinů, nicméně je možné, že ve finální hře jich bude na výběr jiný počet. Je evidentní, že každý hrdina bude mít čtyři schopnosti, pravděpodobně některé pasivní, některé aktivní a jedna z nich bude, podobně jako v ostatních MOBA hrách, ultimátní. Tyto schopnosti se budou odemykat a zlepšovat levelováním postavy.

Beta je v plném proudu

Deadlock se aktuálně nachází ve fázi uzavřeného testování a bohužel není jasné, kdy přesně se dočkáme finálního vydání. Uvidíme, zda se Valve s touto hrou trefí fanouškům do vkusu, nebo tomu bude přesně naopak a stesky po Half-Life 3, Left 4 Dead 3 a Portalu 3 tak budou ještě hlasitější.