Potřebujete snadno a rychle zálohovat své soubory a nevíte jak na to?

Pokud patříte mezi uživatele, kteří mají obavu o své drahocenné soubory a rádi by je zálohovali, potom právě Vám jsou určeny tyto řádky.

V současné době existuje několik desítek programů, které umožňují zálohování souborů. Bohužel pouze některé z nich jsou uvolněny pro použítí zdarma tedy „freeware“ a ostatní pouze za poplatek. My se budeme věnovat pouze těm, které jsou označeny nálepkou „freeware“.

Freewarové programy jsou dobrými pomocníky a mnohdy velice schopnými programy, které nám mohou pomoci z těžkých situací, do kterých se občas dostaneme při používání počítače (viz. např. Spy-Bot pro odstranění škodlivého spyware, malware atd…).

Bohužel ne všechny programy jsou z hlediska funkčnosti použitelné a přinášejí tu správnou užitnou hodnotu. Proto dnes nabídneme pouze ty, které dle mého názoru tuto užitnou hodnotu za „malý“ peníz splňují.

Jako první nástroj uvádíme:

B-Cup XP 1.3

B-Cup XP nabízí plně automatizované zálohování. Zálohování probíhá i v okamžiku, kdy na počítači není přihlášen žádný uživatel.

B-Cup XP je schopen zálohovat ve dvou režimech:
1/ vytváření pravidelných kopií dat
2/ zrcadlení dat na stejný nebo jiný disk či jiné datové médium

Provést zálohu je možné samozřejmě i ručně, nebo pomocí časovače v předem zadaných intervalech. O průběhu zálohování může být uživatel informován animací nebo výpisem.
Za připomínku jistě stojí to, že je celý v češtině.

Tento zálohovací program je určen jak začátečníkům tak pokročilým užavetelům a určitě stojí za vyzkoušení.

Stahujte zde http://www.mx-3.cz/www_files/bcupxp.exe

Domovská stránka programu http://www.mx-3.cz