• Xiaomi připravuje dvojici nových skládacích telefonů
  • Modely Mix Flip a Mix Fold 4 nabídnou skvělou výbavu
  • Kdy novinky asijského výrobce dorazí?
Xiaomi Mix Fold 4

Xiaomi pracuje na nových skládacích telefonech | foto: Techlusive

Společnost Xiaomi je jedním z výrobců, kteří mají poměrně bohaté zkušenosti s ohebnými smartphony. Poslední zpráva z čínské sociální sítě Weibo prozrazuje, že asijský gigant připravuje hned dvě skládací zařízení. Modely Mix Flip a Mix Fold 4 nabídnou solidní vnitřnosti, povedené fotoaparáty a dorazí ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Xiaomi vydá hned dvě skládačky

Nové skládačky Xiaomi Mix Flip a Mix Fold 4 byly prozatím zahaleny tajemstvím. Nové zprávy nicméně poodhalují některé z klíčových specifikací telefonů. O výkon se zřejmě postará procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Telefony nabídnou i velice solidní fotoaparáty. Hlavním snímačem se stane 50Mpx senzor s podporou optické stabilizace. Dále u obou modelů nalezneme teleobjektiv pro dvojnásobné optické přiblížení.

Model Mix Fold 4 dále ponese 12Mpx ultra-širokoúhlý fotoaparát a 10Mpx periskopový teleobjektiv pro 5× optický zoom. Připravovaná novinka se pochlubí i bezdrátovým nabíjením nebo zvýšenou odolností nespecifikované certifikace IP.

Xiaomi Mix Flip

Jednou z novinek má být i Mix Flip s véčkovou konstrukcí | foto: LetsGoDigital


Čtěte také: Proč jít do Xiaomi 15? Vlajkový mobil si připíše jedno světové prvenství


Exkluzivita pro čínský trh

Skládací telefony od Xiaomi dle zveřejněných zpráv dorazí až za několik měsíců. Konkrétně má premiéra proběhnout v rozmezí od července do září tohoto roku. Stejně jako u předchozího modelu Xiaomi Mix Fold 3 to ale vypadá, že oba telefony zůstanou exkluzivitou pro čínský trh. To je opravdu škoda, jelikož tamní trh s ohebnými smartphony by si zasloužil silnější konkurenci.

Přáli byste si vidět skládačky od Xiaomi i na českém trhu? Podělte se o názor v diskuzi!