Právě jste přeinstalovali svůj počítač, vše funguje tak jak má, chcete se přihlásit na internet a začít trocha chatovat, když zjistíte, že si nepamatujete heslo, pod kterým se přihlašujete do sítě Instant messegingu např. ICQ. Co s tím?

Jednou z několika možností jak v takové situaci postupovat je např. použití některého z pomocných programů, které dokáží heslo odhalit. Bohužel pokud není heslo ve Windows uloženo, potom nepomůže ani sebelepší program.
Jeden takový program, který umí odhalit heslo do Instant Messengerů jako např. MSN Messenger, Windows Messenger, Googlet Talk, ICQ Lite 4/5/2003, AOL Instant Messenger, Trillian, Miranda, Gaim a další.
Jedná se o produkt Nirsoftu a jeho jméno je
MessenPass
Jak již bylo řečeno výše, program funguje pouze v případě uložených hesel v počítači a pouze pro aktuálně přihlášeného uživatele. MessenPass funguje bez instalace, tzn. že jej můžete bez problémů přenášet např. na Flashdisku. Po spuštění souboru mspass.exe se objeví dialogové okno programu viz. níže a v něm by se měly ukázat uložená hesla pro Instant Messegery.

Program je ve verzi 1.12 a stahovat můžete zde. Přímý odkaz ke stažení je zde.