Zapnuli jste počítač, spustili oblíbený prohlížeč Mozilla Firefox, zvolili oblíbené záložky a ehle. Kde nic tu nic. Potom tento tip je právě pro Vás.

Bohužel již několikrát jsem se setkal  s tím, že zmizely oblíbené záložky z internetového prohlížeče Mozilla Firefox. Co je hlavní příčinou, to bohužel nikdo neví přesně. Např. údajně může zmizení záložek ovlivnit přerušení el. proudu a tím nekorektně ukončený operační systém. Jinou možností je, že za zmizení stojí nějaký program, který by se měl postarat o automatiký úklid nepotřebných knihoven a nebo dočasných souborů. Kde je pravda bohužel nevím. Každopádně existuje jednoduchý trik, jak se pokusit obnovit záložky zpět.

V první řadě je třeba vypnout Firefox. Dále se přepnout do C:\Documents and Settings\“jméno profilu uživatele – např. USER“\Data Aplikací\MozillaFirefox\Profiles\bookmark\backups – v tomto adresáři se nachází záloha oblíbených záložek. Takže stačí zkopírovat soubor s nejnovější datumem o adresář výše, tedy do tzv. „podadresáře“, ten má většinou název v podobném tvaru „g7uv7mt7.default“.
Soubor se musí jmenovat bookmarks.html.